Brand in staats opvanghuis

Brand in staats opvanghuis

Afgelopen woensdag, 11 januari, kregen wij via Danny en Rianne het bericht dat in het staats opvanghuis waar Ana en Andreea wonen brand was uitgebroken in het meisjeshuis. Zoals u waarschijnlijk weet zijn Ana en Andreea de meisjes die alweer ruim een jaar in de weekenden en vakanties bij Danny en Rianne in het gezin verblijven en als Obed voelen we ons hierbij dan ook betrokken.

Uit verdere berichten begrepen we al snel dat iedereen het gebouw veilig heeft kunnen verlaten en er geen gewonden zijn. Het gebouw kon echter niet meer gered worden en alles is verbrand. Onder dat alles wat verbrand is zijn dus alles op het gebied van kleren, speelgoed, beddengoed, dossiers etc.

De meiden die in dit gebouw verbleven zijn in een ander huis op het terrein opgevangen en dit zal de komende tijd hun nieuwe huis zijn. Het enige wat de meiden uit het huis na de brand nog hadden, was de kleding die ze op dat moment aan hadden.

Danny en Rianne hebben, in samenwerking met een andere stichting, diezelfde dag nog een auto vol hulpgoederen naar het huis gebracht om in de eerste nood te voorzien. Dit betrof kleding, zoals jassen, ondergoed en verzorgingsmiddelen. Een aantal zaken konden verstrekt worden uit de voorraad die Danny en Rianne en de andere stichting beheren na vorige transporten. Voor de overige zaken heeft de stichting een bedrag van ongeveer 135 euro beschikbaar gesteld uit haar algemene middelen.

IMG_0962IMG_0944

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *